Masterclass Grote opera met Frank van Aken


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd:
Date(s) - 05/11/2016 - 06/11/2016
Hele dag


Locatie:
Anna Paulownastraat 78
2518 BJ Den Haag


Beschrijving:

Een bijzondere vocale cursus dit keer, met de Nederlandse tenor Frank van Aken, die les geeft over het opera repertoire met groot orkest. Frank van Aken heeft veel affiniteit met Wagner en hoopt dat er veel mensen komen met dat repertoire.

De cursus wordt gehouden in het weekend van 5 en 6 november 2016 in de zaal van het Soefi centrum aan de Anna Paulownastraat 78 in Den Haag, nabij het Vredespaleis.

Voor deze cursus kunt u auditie doen middels een opname van uzelf. Dat kan een youtube opname zijn, een geluidsopname die zich op het internet bevindt of een mp3 die u per mail (vocalemuziek@ziggo.nl) of per cd (Postadres Stichting Vocale Muziek Den Haag, Galvanistraat 79, 2517 RB Den Haag) aan ons doet toe komen. De auditie moet bij ons binnen zijn op 4 september 2016. De auditie wordt beoordeeld door een commissie van professionele musici, die de opnames geanonimiseerd te horen krijgen.

Amateurs en beroepszangers zijn welkom maar er wordt geen verdeelsleutel gemaakt. Dat betekent dat zangers alleen worden geplaatst als ze aan de kwaliteitscriteria voor deze cursus voldoen. Er wordt niet van te voren gesteld dat een bepaald aantal plaatsen voor amateur-zangers gereserveerd is.

De cursustijden zijn van 10-18 op zaterdag en van 14 tot 21 uur op zondag. De 12 cursisten krijgen op zaterdag elk een half uur les, en op zondag elk 25 minuten. Pianist in deze cursus is Andrew Clark.

Deelname voor cursisten is 225 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie en thee, en een lunch op zaterdag en een warme maaltijd op zondag.

Voor toeschouwers is het mogelijk om kaarten te bestellen. Een dagkaart kost 25 euro, een kaart voor het hele weekend kost 40 euro. Ook dit bedrag is inclusief alle consumpties en een maaltijd.

Fotoimpressie van deze Masterclass door Frank van Aken