Masterclass Marjan Kuiper: Het hart van de Vrouw


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd:
Date(s) - 03/11/2018
10:00 am - 6:00 pm


Locatie:
Anna Paulownastraat 78
2518 BJ Den Haag


Beschrijving:

Het hart van de Vrouw
Over de diepe zielenroerselen van de vrouw in de liedkunst door de eeuwen heen.

De vrouw wordt achtergesteld. In carriere perspectief is er nog steeds een glazen plafond. Vrouwen verdienen minder dan mannen. Daarom besloten we om, als laatste activiteit van 2018, een Masterclass te organiseren alleen voor vrouwen. De enige man die mag mee doen is pianist Andrew Clark.

De vrouw in de liedwereld is ook een beetje zoekende. Steeds meer vrouwen wagen zich aan typische mannen liederen. Vrouwen verschijnen op cd met Schubert’s Winterreise, met de Songs of Travel van Vaughan Williams of  Vier Ernste Gesaenge van Brahms. Er is echter zo ontzettend veel moois geschreven speciaal voor de vrouw. En dan is er nog de niet onaanzienlijke hoeveelheid prachtige liederen door componisten van het vrouwelijk geslacht. Sommige bekend, sommige minder, en sommige vaak onterecht vergeten.

Marjan Kuiper is de zangdocent die de deelnemer de weg kan wijzen in de diepe zielenroerselen van de vrouw in de liedkunst door de eeuwen heen. Behalve een indrukwekkende staat van dienst heeft zij ook een enorme ervaring als uitvoerend zangeres in opera, oratorium en lied. Deze vrouw kan zingen en ze kan zielenroerselen vertolken op een indrukwekkende manier!

Als docent is ze in de Haagse regio, maar inmiddels ook in heel Nederland en internationaal befaamd. Ze coacht vele professionele zangers en zangeressen en leert hen niet alleen een zeer degelijke techniek maar ook de kunst van het communiceren. In masterclasses van de Stichting Vocale Muziek vielen de zangers uit de stal van Marjan vaak op door hun kraakheldere stemmen, hun dynamiek en de emotionaliteit waarmee ze het repertoire voor het voetlicht brachten. En dus was het tijd voor een Masterclass. We maken het podium vrij voor Marjan Kuiper.

Op 3 november vindt deze cursus plaats in de Soefizaal in Den Haag, Anna Paulownastraat 78 van 10-18 uur.

Deelnemers kunnen bij wijze van auditie een opname mailen naar vocalemuziek@ziggo.nl
Deelnemers kunnen vakzangers zijn, maar ook vakstudenten of uitstekende amateurs.Ook studenten en afgestudeerden van de Schumann Akademie zijn welkom om te auditeren.De audities dienen bij ons binnen te zijn op 1 september 2018.

Kosten voor deelname zijn 115 euro per persoon. Dit is inclusief alle drankjes en  een lunch.  De maaltijd is vegetarisch,
Toeschouwers kunnen ook nu al kaarten bestellen. Deze kosten 20 euro inclusief lunch.