Telemann: Lukas Passion 1744


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd:
Date(s) - 11/03/2018
3:00 pm - 5:30 pm


Locatie:
Lutherse Burgwal 7
2512 CB Den Haag


Beschrijving:

Vanaf 2018 zal de Stichting Vocale Muziek op elke zondag voor palmpasen een passiewerk programmeren dat niet door J.S. Bach is gecomponeerd. De doelstelling is om de luisteraar bekend te maken met de grote hoeveelheid prachtige werken die andere componisten voor de passietijd hebben geschreven.

In 2018 zal de Lukas Passion van Telemann worden uitgevoerd. Dit is op 11 maart 2018. Het concert vindt plaats in de Lutherse Kerk in Den Haag. Voor het concert vindt er voor het publiek een workshop plaats waarbij ze uitleg krijgen over het stuk, maar er ook delen uit gaan zingen. Na de pauze wordt dan het werk uitgevoerd, alsmede het Crucifixus van Lotti. Instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Concerto Valiante, een professioneel barok ensemble waarmee onze Stichting al eerder samenwerkte bij ons Lustrum concert in november 2015 (Dido and Aeneas). Dit is het eerste concert dat verzorgd zal worden door het nieuwe professionele huisensemble van de Stichting Vocale Muziek.

De zangers zijn:

Carolien van Tol, sopraan,

Susanne Winkler, sopraan

Natascha Morsink, alt

Geert-Jan Borgstein, counter-tenor

David van Lith, tenor (Evangelist)

Diederik Rooker, tenor

Wouter Verhagen, bas (Christus)

Coen Honig, bas

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via de zangers, via ons contactformulier of door een mail te sturen naar vocalemuziek@ziggo.nl. Ook aan de kerk zijn kaarten te verkrijgen, tenzij het concert dan al is uitverkocht. Dat wordt dan op deze site vermeld. Een toegangsbewijs kost 25 euro.

Kijk ook op http://www.facebook.com/VocaleMuziekDenHaag