Kaart wordt geladen...

Adres
Anna Paulownastraat 78
Den Haag
Zuidholland

2518 BJ
Nederland


Christianne Stotijn heeft zelf een inleiding geschreven over het thema van de masterclass:

“Phantasien und Traumgestalten'” was de titel van de eerste lied-cd die ik samen met mijn duo-pianist Joseph Breinl mocht opnemen in 2006.
We vonden deze inspirerende zin in het lied “An den Mond” van Schubert dat helemaal het thema uitdrukte welke we toen zochten: fabels, sprookjes en geesten!
Liederen als ‘Der Zwerg’ en ‘Waldesnacht’ (Im Walde) van Schubert en de Mörike-Lieder van Wolf maar vooral ook de surrealistische opus 2 -liederen van Berg
fascineren mij altijd weer opnieuw.
De dichter Eduard Mörike bedacht samen met een vriend een zogeheten sprookjes-eiland: Orplid genaamd waar al zijn fantasie-wezens
en verhalen zich afspeelden. Ik denk aan Gesang Weyla’s, Nixe Binsefuss, Elfenlied en Die Geister am Mummelsee bijvoorbeeld.
Het thema van de workshop zou ik graag willen uitbreiden met dit thema in gedachten. Dit kunnen dus ook liederen zijn van Mendelssohn, Loewe, Liszt, Schumann en
Brahms maar ook Moesorgski of Tchaikovsky.
Er zijn zoveel balladen en droom-verhalen geschreven dat er een brede keuze overblijft.
Wel wil ik graag de nadruk leggen op sprookjes-verhalen en fantasie-wezens.

Ik verheug mij enorm om samen muziek te delen en alle inspiratie te zoeken in de door de tekst zelf al opgeroepen wereld.”

De masterclass is open voor zeer goede amateurzangers en beroepszangers. Auditie vindt plaats door beoordeling van een opname die per mp3 aan de Stichting Vocale Muziek kan worden gemaild. We raden je aan daarbij gebruik te maken van www.wetransfer.com, een site die ondersteunt bij het sturen van grote bestanden. De sluitingsdatum voor de auditie is 31-7-2012. Dan moet de opname bij ons binnen zijn. Op de opname moeten wij je kunnen horen met liedrepertoire. Het is ook mogelijk om een cd op te sturen naar ons secretariaat: Stichting Vocale Muziek Den Haag, Galvanistraat 79, 2517 RB in Den Haag.

Deelname kost 140 euro, waarvoor je 2 lessen krijgt, en alle consumpties tijdens het hele weekend, inclusief een broodmaaltijd op zaterdag en een warme maaltijd op zondag. De lestijden zijn op zaterdag van 10-18 uur en op zondag van 14-21 uur.

Voor toeschouwers is het nu al mogelijk uw kaarten te reserveren.
Kaarten kosten 40 euro voor een heel weekend, 25 euro voor een dag. Een halve dag (2 blokken van 3 lessen) kost 15 euro.
Deze tarieven zijn inclusief alle consumpties tijdens het hele weekend, een broodmaaltijd op zaterdag en een warme maaltijd op zondag. Bestellen kan via het bestelformulier op deze website of door een mail te sturen aan vocalemuziek(at)ziggo.nl

Upcoming Events

  • No events in this location